FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål, vil vi gøre alt hvad vi kan for at besvare dem. På denne side har vi lavet en grundig liste over alle de ofte stillede spørgsmål og svarene til dem. Hvis ikke du finder de svar, du søger, er du velkommen til at kontakte os på readers@orphism.dk

 

Spørgsmål om vores læsebriller, styrke, stel og glas 

 

Hvad er læsebriller?

Læsebriller er briller med enkeltstyrkeglas, som hjælper dig til at se klart og tydeligt på korte afstande. Hvis det er vanskeligt at læse hvad der står på f.eks. computeren, telefonen eller i avisen, så anstrenger du dine øjne og kan måske have behov for et par læsebriller.

 

Hvilken styrke skal jeg bruge i mine læsebriller?

For at finde ud af hvilken styrke, du skal bruge, kan du teste dit syn online med vores vejledende Readers synstest her. Du kan også besøge en af vores Readers Copenhagen forhandlere, hvor du kan afprøve vores demo-læsebriller med forskellige styrker fra 0 til +3. Hvis du er i tvivl, kan du altid få foretaget en synsprøve hos en optiker. Nogle optikere tilbyder gratis synsprøver, andre udfører dem mod betaling.

 

Hvordan passer jeg bedst på min læsebriller?

Vi anbefaler at du bruger din medfølgende Readers pudseklud til at fjerne fedt og snavs. Hvis de er meget snavsede, kan du vaske læsebrillen i lunkent vand tilsat en dråbe mildt opvaskemiddel. Opbevar altid dine læsebriller i det medfølgende etui, som beskytter dem. Læs mere i vores ”Tips til pleje af dine Readers” her.

 

Hvad er glassene i læsebriller lavet af?

Vores Readers er udstyret med enkeltstyrke letvægtsglas med antirefleksbehandling fremstillet af nøje udvalgte materialer. Dette betyder, at glassene er tynde, ekstreme lette og behagelige at have på. Vores letvægtsglas er oveni købet hærdet, hvilket betyder, at de kan modstå hverdagens ridser og skrammer. Alle vores Readers læsebriller indeholder desuden et Blue Light filter i glassene, som beskytter dine øjne ved at filtrere de skadelige og generende blå stråler fra digitale skærme.

 

Kan jeg udskifte glassene i jeres stel til glas fra min egen optiker?

Vi fraråder, at du får skiftet glassene på dine Readers, da vi ikke kan garantere for resultatet. Vores læsebriller er ikke skabt med henblik på udskiftning af glas, men du kan altid gå til din optiker og få en individuel vurdering.

 

Jeg er allergisk overfor nikkel - kan jeg bruges jeres læsebriller?

I princippet ja. Alle vores plastbriller er nikkelfrie og vores rustfrie stålbriller er allergivenlige. Selvom rustfrit stål indeholder små mængder af nikkel, er vores briller belagt med en farvecoating, som gør at man ikke har direkte hudkontakt med nikkel. De fleste med nikkelallergi tåler derfor vores briller lavet af rustfrit stål.

 

Hvad er blåt lys (blue light) og hvorfor er det skadeligt for mine øjne?

Computere, smartphones og andre digitale skærme udsender blåt lys i store mængder. Mange tænker ikke over at de mange timer hver dag foran skærmene, kan være skadelige for vores øjne og have en negativ påvirkning på f.eks. vores søvnkvalitet, velvære og helbred. Alle vores Readers læsebriller indeholder Blue Light filter i glassene, som beskytter dine øjne ved at filtrere de blå lysstråler, der udsendes fra de digitale skærme. Vores Readers fungerer således også som skærmbriller og fås med eller uden styrke (0 til +3). Se alle vores Blue Light briller her.

 

Hvad er læsefelt?

Vores Readers solbriller indeholder et lille læsefelt i nederste del af brilleglasset, mens den øverste del af glasset er uden styrke og fungerer som almindelige solbriller. Det er genialt, når man eksempelvis sidder på en udendørs café og gerne vil læse menukortet eller ligger på stranden og nyder en god bog, men samtidig skal holde øje med sine børn i vandkanten. Med vores Readers solbriller med læsefelt, kan man både læse og se skarpt på lang afstand samtidig med at man har brug for at beskytte sine øjne mod solen. Glassene er naturligvis lavet med fuld UV400 beskyttelse, så de farlige UV-stråler ikke skader dine øjne. Solbrillerne fås både med og uden læsefelt (0 til +3). Se alle vores Readers solbriller her.

 

Hvad betyder det, at en solbrille har UV400-beskyttelse?

De fleste ved, at solen er skadelig for vores øjne. De såkaldte UV-stråler fra solen kan ikke ses, men kan på længere sigt påvirke øjnene og øge risikoen for grå stær samt andre problemer med øjnene som f.eks. blindhed og øjenkræft. Derfor er det en god idé at kigge efter et UV400-mærkat, når du køber nye solbriller. En solbrille med UV400-mærkning er en garanti for god beskyttelse mod solens stråler, hvilket betyder at solbrillerne blokerer for alle UV-stråler med bølgelængder op til 400 nanometer. Dette dækker over alle UVA- og UVB- stråler.

 


Spørgsmål om min ordre, fragt, levering og retur

 

Hvad er leveringstiden?

Vi bestræber os på at afsende dine briller inden for 1-2 hverdage fra den dag, du har afgivet din ordre.

 

Kan jeg tracke min ordre?

Så snart vi har afsendt din ordre fra vores lager, vil du modtage en e-mail med et tracking link. Hvis du ikke modtager en mail fra os inden for 2 hverdage, så tjek eventuelt dit spamfilter, og om din mailadresse er indtastet korrekt. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på readers@orphism.dk eller telefon +45 31 79 26 40 - husk at have dit ordrenummer klar, så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.

 

Skal jeg betale for leveringsfragt?

Readers Copenhagen tilbyder fragtfri levering i Danmark og i EU.

 

Hvilke lande leverer I til?

På nuværende tidspunkt leverer vi til lande inden for EU.


Jeg har modtaget en forkert eller ødelagt brille, hvad gør jeg??

I tilfælde af modtagelse af forkert eller beskadiget briller, bedes du sende os en mail på readers@orphism.dk - vedhæft gerne en kopi af din ordre og billeder af den defekte/forkerte brille. Vi sørger selvfølgelig for, at du får tilsendt de rigtige briller - sammen med en returlabel, som du uden omkostninger kan benytte til at returnere de defekte/forkerte briller.

 

Kan jeg fortryde mit køb – og få mine penge tilbage?

Ja, intet problem. Hos Readers Copenhagen tilbyder vi altid 30 dages returret og refunderer alle betalinger modtaget af dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger. Såfremt du har valgt en dyrere leveringsform end vores standardlevering tilbagebetaler vi dog ikke de ekstraudgifter, der var forbundet med den dyrere leveringsform. Ved delvis fortrydelse refunderer vi ikke leveringsomkostninger. Vi tilbagebetaler dit beløb til samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, så snart vi har modtaget dine returbriller. Bemærk at der kan gå op til 10 arbejdsdage, før pengene kan ses på din konto.


Hvordan sender jeg mine varer retur?

For at reducere vores CO2-aftryk, foregår alle vores returneringer online, så vi undgår at printe unødvendige retursedler, som aldrig bliver brugt. Fortryder du dit køb, bedes du venligst kontakte os på readers@orphism.dk. Vores kundeservice vil derefter sende dig en forudbetalt returlabel til din e-mail, som du kan printe ud og sætte på pakken. Pak brillerne forsvarligt ind i samme originale emballage, som de er modtaget i. Brillerne skal naturligvis være i samme stand, som da du modtog dem.