Størrelsesguide

Med vores store udvalg af Readers i mange flotte farver og faconer, har det aldrig været lettere at købe læsebriller online. Men hvordan sikrer man sig at stellet passer i størrelsen og sidder præcis som de skal?

Vi har lavet denne vejledende guide til dig, som forhåbentlig kan være en hjælp for dig til at finde den rette stelstørrelse.

Disse 5 punkter fungerer som en fin tjekliste for hvad man skal være opmærksom på, når man køber læsebriller:

  • Den øverste kant af læsebrillerne bør ikke sidde højere end dine øjenbryn.
  • Dine øjne skal gerne sidde nogenlunde indenfor centrum af brilleglasset.
  • Læsebrillerne bør ikke læne sig på dine kinder.
  • Læsebrillerne bør ikke glide ned på næsetippen.
  • Bredden af læsebrillerne ved stængerne bør passe til bredden af dit ansigt.

 

Sådan finder du stelstørrelsen på dine briller

En nem måde at finde ud af hvilken stelstørrelse du bruger, er at tage et kig på dine nuværende briller eller solbriller. Vær opmærksom på at det kan variere afhængigt af producenten, men oftest kan du på indersiden af brillestængerne, se nogle informationer om stelnavnet og stelkoden. Derudover finder du nogle tal, der indikerer størrelsen på dit stel og ser f.eks. sådan ud: 50 [] 18 - 140.

Disse 3 tal viser dig størrelsen i millimeter på dine briller:

50: Dette tal beskriver brilleglassets diameter, dvs. glassets bredde.

18: Dette tal beskriver næsestykkets bredde, dvs. afstanden mellem glassene målt hen over din næseryg.

140: Dette tal beskriver brillestængernes længde. Der er normalt 3 standard længder – 135, 140 eller 145.

Hvis du lægger brilleglassets diameter sammen med næsestykkets bredde, altså de 50 + 18, så får du et resultat der hedder 68. Du kan f.eks. også have en brille med størrelsen 48 [] 20 – 140, som tilsammen også giver 68 (48+20=68). Tallet 68 beskriver størrelsen på brillen og det er dette tal der er vigtigt, og som du skal regne ud ved at lægge glassets diameter og næsestykkets bredde sammen, når du skal finde din stelstørrelse. Hvis dine nuværende briller sidder godt og komfortabelt på dig, kan du bruge og sammenligne stelstørrelsen fra dine briller til at finde det rigtige par Readers læsebriller på vores webshop.

Hvis ikke du på nuværende tidspunkt ejer et par briller eller solbriller med en størrelsesbeskrivelse, kan du altid tage et kig i vores Readers Stilguide. Her guider vi til, hvilke af vores læsebriller der ville kunne passe til netop dig og din ansigtsstørrelse. Husk at solbriller typisk kan have en bredere kant end almindelige briller. Vores stænger er lavet med et fjederhængsel der gør, at brillestellet tilpasser sig hovedstørrelsen, så de er behagelige at have på, hvad enten du har et smalt, mellem eller bredt ansigt.


Hvad betyder pupil distance, og har det betydning for mit valg af stelstørrelse?

Pupil distancen (PD) er afstanden målt mellem dine pupiller og indikerer det optiske centrum af dine øjne. Denne måling bruges til at bestemme, hvor du kigger igennem brilleglassene for at sikre, at du får et helt klart syn med dine briller. Den gennemsnitlige PD for en voksen er omkring 62 mm.

Hvad er forskellen mellem PD og CD?

PD er pupil distancen = afstanden mellem dine pupiller målt i millimeter.

CD er center distancen = afstanden mellem brilleglassenes centrum målt i millimeter.

PD og CD skal helst være så tæt på hinanden som muligt.

  • Ved de lavere styrker som f.eks. +1 kan PD/CD variere med 5-7 mm.
  • Ved de højere styrker som f.eks. +3 kan PD/CD variere med 2-4 mm.

Alle vores Readers er designet med en CD på 62 mm. Med læsebriller kan ens PD/CD, som beskrevet ovenover, variere med nogle få mm afhængig af styrken. Dette betyder at du sagtens kan bruge vores læsebriller uden problemer, hvis du har en PD mellem 55-69 mm. Det kan være svært at vide ens præcise PD, hvis ikke man allerede kender sin PD-måling fra et tidligere besøg hos ens optiker. Hvis du oplever længerevarende hovedpine ved brug af læsebriller, er det altid en god idé at få målt din PD og din styrke hos en optiker for at sikre at dine læsebriller passer til dig.