Dragør

Dragør

Dragør

Et lille stykke af Danmark

Vi har opkaldt vores briller efter byer og attraktioner i Danmark for at understrege skønheden i det land, vi har kært.

Dragør er en lille perle i Øresund, som både byder på natur, historie og kultur. Den gamle bydel byder på snævre gader og lave huse fra 1700- og 1800-tallet og er en af de byer i Danmark, som er bedst bevaret. Helt karakteristisk for et Dragør-hus er en sorttjæret sokkel, kalkede ydervægge og afsluttet med hvid facadeudsmykning. Det har et rødt tag med en hvidkalket rygning og sprossede vinduer. Den gamle bydel emmer af hygge og et lille stykke Danmarkshistorie.

 

Ligesom den gamle bydel, er Dragørs gamle havn også et velbevaret stykke Danmarkshistorie, som stort set har stået uændret hen siden 1850. I dag kan du opleve de gamle huse på havnen samt gå på opdagelse på museer eller tage en tur på restaurant, som ligger side om side i den gamle del.

Dragør Fort er også et besøg værd, hvis du er i nærheden. Fortet blev bygget på en kunstig ø syd for Dragør, som en del af Københavns Søbefæstning. Fortet blev brugt som skydeskole under Anden Verdenskrig, men i dag fungerer det som hotel og restaurant.