Hvad er UV-stråler og hvorfor er de skadelige?

Hvad er UV-stråler og hvorfor er de skadelige?

Hvad er UV-stråler og hvorfor er de skadelige?

Hvad er UV-stråler og hvorfor er de skadelige?

De fleste af os har oplevet en solskoldning, og vi ved, at UV-stråler påvirker vores hud. Men UV-stråler kan også forårsage skader på vores øjne, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på solbeskyttelse til vores øjne.

 

Hvad er UV-stråler?

UV-stråling er de ultraviolette lysstråler, der udsendes af solen, og som er usynlige for det menneskelige øje. De usynlige stråler består dels af varm infrarød stråling, dels af UV-stråling, der ikke kan ses eller mærkes. Ozonlaget sørger for, at den farligste UV-stråling ikke når jordens overflade.

Du kan opleve UV-stråling ved solskoldning, men UV-stråler kan også have skadelige virkninger på vores øjne og kan påvirke vores døgnrytme og vores immunsystem.

Hvorfor er UV-stråler skadelige for øjnene?

UV-stråler er især skadelige for vores øjne og kan forårsage øjenirritation, nedsat syn og i meget alvorlige tilfælde også føre til kræft i øjenlåget. Hvis vores øjne udsættes for meget for UV-stråler, kan strålingen påvirke øjets dioptri-system, hvilket kan være akut eller kronisk, og også påvirke vores øjenhinde.

 

Hvordan kan jeg beskytte mine øjne mod UV-stråling?

Når du er ude i solen i længere tid, skal du sørge for at anvende solbeskyttelse til dine øjne. Derfor anbefales det at bruge solbriller, når du opholder dig i solen. Solbriller klassificeres i forskellige UV-faktorer, på samme måde som SPF i solcreme.

Solbriller, der har indikatoren "CE", skal som minimum filtrere bølgelængder på 380 nanometer og er i overensstemmelse med EU-retningslinjerne. Det er desuden vigtigt, at de solbriller, du køber til at beskytte dine øjne, dækker hele øjet.

 

Hvad er UV400?

Readers Copenhagen solbriller er alle UV400. Solbriller med angivelsen ”UV400” betyder, at solbrillerne filtrerer stråling og lys op til en bølgelængde på 400 nanometer. Derfor betegnes UV400 også for 100% beskyttelse, fordi UV4000 beskytter dine øjne mod hele spektret af UV-strålingsbølgelængder.

 

Solbriller med læsefelt

Hvis du normalt bruger læsebriller og ikke ønsker at gå glip af deres fordele, når du læser på stranden, kan du med fordel vælge solbriller med styrke. De sikrer, at du kan læse og beskytte dine øjne på samme tid uden at skulle bære både læsebriller og solbriller på én gang.

 

0 kommentarer

Efterlad en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres